Boğazlıyan Ziraat Odası

Boğazlıyan Ziraat Odası > Haberler > Genç Çiftçi Hibe

Genç Çiftçi Hibe

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı 26 Şubat 2016 tarih ve 29636 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Genelge ekinde yer alan Bakanlar Kurulu Kararıyla, 1/1/2016-31/12/2018 tarihleri arasında, kırsalda yaşayan 18-40 yaş aralığındaki genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel,hayvansal,yöresel tarım ürünleri ve tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projelere otuzbin TL'ye kadar hibe ödenmesi yapılacak.

Bu karar kapsamında desteklenecek proje konuları:

• Bitkisel üretime yönelik projeler
  • Hayvansal üretime yönelik projeler
  • Yöresel tarımsal ürünleri,tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi,işlenmesi,depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi 81 ildeki nüfusu yirmibinden (20 bin) az olan yerleşim alanlarında uygulanacaktır.

Uygulancak projelere otuzbin TL'ye (30 bin) kadar hibe yoluyla destek verilecek.Proje bütçesi katma değer vergisi (KDV) hariç hazırlanacaktır.