Boğazlıyan Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Boğazlıyan Ziraat Odası > Haberler > Kayıp Kaçak Bedelleri

Kayıp Kaçak Bedelleri

Kayıp-kaçak bedeli, sayaç okuma bedeli, perakende satış hizmet bedeli, iletim sistemi kullanım bedeli, dağıtım bedeli faturalarda yer alacak.

- Bu tutarlar EPDK ve dağıt şirketleri tarafından serbestçe belirlenecek ve tüketiciye yansıtılacak.

- Dağıtım şirketinin kayıp kaçak kaybının faturası vatandaşa yüklenecek.

- Dava açılamayacağı için vatandaşlardan bugüne kadar kayıp kaçak adı altında alınan toplam 33 milyar lira da geri ödenmeyecek. Kayıp kaçak bedelleri yine faturaya yansıyacak.

- Yasa yürürlüğe girdikten sonra yatırım harcamaları abonelere “dağıtım tarifesi” adı altında yeni bir kalemle fatura edilmeye başlayacak.

Boğazlıyan Ziraat Odası Başkanı Ziraat Mühendisi Hüseyin Demiroğlu ağırlıklı olarak doğu illerinde kullanılan kaçak elektrik bedelinin dürüst vatandaştan tahsil edilmesi ile ilgili çıkartılan kanunun yanlış olduğunu, bu kanunla birlikte tarımsal elektrik kullanan çiftçilerin yükünün daha da artacağını konusunda endişe duyduğunu bildirdi.

Yozgat bölgesinde tarımsal elektiriği en fazla kullanan Boğazlıyan çiftçisi en çok elektrik tüketen kesimi oluşturmakta her yıl milyonlarca lira elektrik borcu ödemektedir.

Yani deniliyor ki ben öyle yada böyle bu parayı çiftçiden alırım. Maalesef devletimiz asli görevi olan "Denetleme" görevini askıya alıp kolay olanı yani mazlumun, parasının nereye gittiğinden dahi haberi olmayan bi çare çiftçinin, köylünün sırtına yıkmayı tercih etti. Dürüst vatandaşın hakkının yenmemesi için bu yanlıştan en kısa zamanda dönüleceğini umut ediyorum.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE TBMM ' DE KABUL GÖREN YENİ KANUN TASARISINA GÖRE ; elektrik borcu olan çiftçiye destek ödemesi yapılmayacağı da açıklandı.