Boğazlıyan Ziraat Odası

ZOBİS
Boğazlıyan Ziraat Odası > Duyurular > Bireysel Sulama Sistemlerinin desteklemesi hakkında tebliğ

Bireysel Sulama Sistemlerinin desteklemesi hakkında tebliğ

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin desteklemesi hakkında tebliğ yayımlandı. Destekleme programı 01.01.2016-21.12.2020 yılları arasında uygulanacaktır.Her yıl içini ayrı tebliğ yayınlanacaktır.

Tebliğe göre başvuru sahiplerinde aranan şartlar aşağıda özetlenmiştir.

1.       2016 yılı başvuruları 29 Nisanda başlayarak  45 gün içerinde son bulacaktır.

2.       Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmak ve damlama sulama, yağmurlama sulama, mikro sulama,güneş enerjili sulama sisteminin kurulması,Lineer sistem,Center Pivot sistem veya Tamburlu sistem makine alınması

3.       Yukarıda belirtilen yatırım konularından sadece birisi için tek bir parselde başvuru yapılabilecek. Başvurular Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne yapılacak

4.       Gerçek veya tüzel kişiler başvuruda bulunabilir(ancak şirketler ana sözleşmesinde tarımsal üretim yapacaklarının belirtilmesi gerekmektedir)

5.       Kırsal Kalkınma destekleri kapsamında daha önce bireysel sulamaya ilişkin hibe desteğinden yararlananlar aynı destekleme konusundan faydalanamaz

6.       Başvuru sahipleri başvuruları kabul edilmesi halinde hibeye esas mal tutarının %50’si oranındaki katkı payını,aynı katkıyı,referans fiyat farkını ve toplam alım tutarına ait KDV nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlüdür.

ÖRNEK OLARAK AÇIKLAYACAK OLURSAK;

10 dekar alan için iki boru arasına sprink (fiskiye)takıldığı varsayılırsa ve 30 sprinklik suyumuz varsa,gerekli olan malzeme ve fiyatlar aşağıda tobloda belirtilmiştir.

GEREKLİ MALZEME

2 ADET 110/75 TE

35 TL

350 TL

Not:Hazırlanan bu tablo örnek olarak hazırlanmıştır,fiyatlar değişebilir.